27-09-2009 Port Mulgrave

Lopend naar Port Mulgrave vlakbij Staithes een klein paadje naar beneden genomen waar eenmaal beneden een aantal amuterisch gebouwde kotjes stonden. Ooit was dit plateau gewoon zee met 2 pieren waar goederentreinen vanuit de kliff d.m.v. van een tunnel netwerk hun lading(Ironstone uit bijvoorbeeld de North York Moors) konden lossen in de daarvoor bestemde vrachtschepen. Een deel is tijdens de 2e wereldoorlog opgeblazen tegen de Duitsers en 15 jaar leden is nog een deel van de kliff naar beneden gekomen waardoor het nu een plateau is geworden.
Ik ontmoet er een aantal vissers die bij een kotje een kop koffie drinken en ik wordt gevraagd er bij komen te zitten. Het blijken hobby vissers te zijn die in weekenden hier vaak komen vissen. Hun kotje gebruiken ze als basis voor opslag en voedsel. O.a. Hamburgers en de beste Chips die ik samen met hen later had genuttigd.
De plek schijnt in de UK en verder ook een van de beste te zijn voor fossielen. Tijdens hun jacht sessie op zee ben ik met hun hamer en bijtel te werk gegaan. En als afsluiter van deze dag sprongen er 2 dolfijnen geheel uit het water voor de kliffen.


1 opmerking:

  1. hallo Ferry
    we hebben jou avontuur gelezen en je foto's gezien. wat mooi jongen!
    we blijven het via jou ouders volgen
    geniet en het je goed
    groet
    opa en oma

    BeantwoordenVerwijderen