25-09-2009 Whitby en Robin Hood's Bay

Na deze rustige dagen was een bezoek aan de stad Whitby een goede keus. Je loopt door super schattige straatjes vol pubs en tea rooms. Ontzettend levendig door toerisme dat wel. Bovenop de klif staat de Whitby Abby. Ongelooflijk hoe deze daar al vanuit de 13e eeuw staat.
Robin Hood's Bay was die zelfde dag nog de eindbestemming. De frustratie nam snel toe door nergens gelegenheid voor gratis parkeren, want of je nou 3 pond betaalt voor 4 uur of 6 pond voor een hele dag en nacht met douche faciliteiten. Een camping is dan de beste keuze en deze bracht dit keer iets heel vets met zich mee.

Net bij de ingang van de camping waar ik met me wagentje aankwam rijden liep er een jongen met rugzak. Een echte wandelaar zonder auto en andere zaken zeg maar. Misschien wel de manier die ik eerst ook wilde volgen. Gewoon alleen maar lopen.
En nu komt het. Het is de gast die een paar dagen voor mij in de pub op Europoort (vertek naar Hull in Rotterdam) geweest was en tegen de eigenaar had gezegd naar Schotland te willen lopen zonder boot. How Cool is That!!?

Het werd een plezierige avond over wat ons te wachten zou staan. Hij heeft ongeveer de zelfde route voor zich!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten