16-12-2009 Berwick Upon Tweed

Op de stadmuur.
Berwick Upon Tweed stond al enige tijd in de planning. Hier wonen de mensen die ik eerder ontmoet had tijdens me verblijf in de Swaledale. In de middag viel ik dan eindelijk hun winkel binnen. Genaamd de Market Shop & Sally Port Gallary. Een fantastisch winkeltje in een fantastisch oude straat net buiten de main winkel straat. Hun woning bevond zich boven de winkel waar je art, art supplies, koffiebonen, organic food, kaarten, enz enz enz. kunt kopen. Ongelooflijk veel leuke dingetjes ondergebracht in een pand dat dateert ergens uit 1600.
The old Bridge(1620) en the Royal Tweed Bridge(1920) naast elkaar met ook een contrasterende bouwstijl.
Berwick Upon Tweed is dan ook een wel stadje met een zeer oude geschiedenis. Het ligt aan de Rivir Tweed en deze is in feite de grens tussen Schotland en Engeland. Vanaf 1200 is Berwick verschillende keren in handen geweest van Schotland en dan weer van Engeland. In 1500 besloten de Engelsen een echte stenen stadsmuur te bouwen. Deze dikke muren van wel meer van 10 meter dik met op de hoeken van de stad ruimte voor zwaar geschut als kanonnen moest de stad de vijand buiten houden. Nu is de stadsmuur nog steeds intact en kun je het helemaal te voet afleggen. Uitzicht vanaf de muur op de stad en de Noordzee zijn altijd aanwezig en deze maken het tot een bijzondere ervaring.Lighthouse.
Tja wat doe je als mensen tegen je zeggen je mag zolang blijven als je wilt? Hehe in ieder geval een aantal dagen. Ik had immers nog maar 7 dagen over voordat de Ferry me thuis zou brengen. Het verblijf voelde vanaf het begin al ontzettend prettig en we deden iedere dag een tripje naar een aantal mooie plekken in de omgeving.Massive waves.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten