11-11-2009 Eilean Donan Castle - Isle of Skye

De nacht was helder geworden en zorgde ook voor een zeer heldere ochtend. Het duurde wel even voordat het licht over de bergen heen was gekomen en op het kasteel terecht kwam. Het was dan ook allang geen first light meer maar deze panorama genomen vanaf waar iedereen zijn foto neemt vind ik toch wel gaaf.

Na het kasteel verder gereden naar Kyle of Lochalsh. Hier staat de “Skye Bridge” Massive om te zien, maar je bent er immers wel zo overheen. Na twijfels over eerst naar Elgol in het zuiden of the “Storr” in het noorden maar naar de Storr gegaan. Onderweg nog een lifter meegenomen. Een jonge gast genaamd Tom en als hobby platen draaien. Hij luisterde zelfs breakcore. Hij had net een nieuwe soundsystem in zijn huisje zei die en die moest ik maar even gaan bekijken. Hehe lache en na een kopje koffie verder gaan touren. Best wel een grappige gebeurtenis eigenlijk. Een overnachting onderaan de Storr was zeker mogelijk en bracht wat rust, want na zoveel fantastisch getoured te hebben is het moeilijk om je weer ergens thuis te voelen. De plek waar je net een beetje aan gewend was heb je eenmaal al verlaten en dan begint het weer op nieuw. Positief gezien heet het natuurlijk gewoon “New place to Explore!”

Schotland heeft eigenlijk ontzettend weinig wegen. De wegen die er zijn zijn ook zo'n beetje de hoofdwegen. Iedereen rijd er flink op door en jij kan niet achterblijven. Een beetje snelheid tijdens het touren kan geen kwaad, maar de locals laten passeren is noodzakelijk. Omdat er zo weinig wegen zijn en omdat alles zo snel gaat krijg je niet altijd een goed beeld van het landschap. Je rijd als het ware het liefelijke voorbij en het zicht reikt alleen maar naar de ruige bergtoppen die in zonsopgang over een loch gezien er natuurlijk wel fantastisch uit zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten